fertigbauteile_01-1
Prefabrikkerte murstein.

Prefabrikerte overliggere og vinduskarmer har lenge vært populært. Med nye tekniske muligheter kan også kompliserte komponenter, for eksempel underhengte tak, runde vinduer, buer og rekkverk produseres raskt, enkelt og skreddersydd i henhold til arkitektens spesifikasjoner.

Klinker og murstein som brukes til dette formålet kommer fra samme produksjon som omkringliggende murverk, og blir ofte sammenføyd på byggeplassen. Dermed passer alle prefabrikkerte deler fra Röeben perfekt og sømløst inn i fasaden, og det er ikke mulig å se at det er prefabrikkerte komponenter. For å utnytte mulighetene for rask og billig produksjon er det viktig at arkitekten kommer i kontakt med Röeben på et tidlig stadie i prosessen.

Økonomiske og designmessige fordeler

 1. Tidsbesparende
  Fra oppstart av prosjektet til overlevering går det vanligvis svært kort tid. Kort byggetid er ofte helt avhengig av prefabrikerte mursteinsdeler.
 2. Kostnadsbesparende
  Prefabrikkerte deler er som regel langt rimeligere enn forskaling og produksjon på stedet. Kortere byggetid ved bruk av prefabrikerte elementer har også en positiv effekt på de totale byggekostnadene for prosjektet.
 3. Utsettelser
  I de våte og kalde vintermånedene kan det skje at arbeidet må stoppes i flere dager. Prefabrikerte elementer er alltid produsert under perfekte forhold på fabrikken – uansett vær.
 4. Unngå mangler
  Ved bruk av prefabrikerte elementer vil det aldri være risiko for dårlig byggekvalitet.
 5. Presisjon
  Behandlingen av materialene skjer under optimale forhold – uavhengig av været.
 6. Vanntetthet
  Vanlige overliggere og terskler kan lekke under visse omstendigheter – spesielt ved vått vær under produksjonsfasen, eller på grunn av unøyaktighet. Prefabrikkerte elementer er produsert under optimale forhold og vil alltid være helt tett.
 7. Komplekse komponenter
  Komplekse komponenter, for eksempel runde eller buede vinduer, kan produseres raskere og rimeligere med prefabrikasjon.
 8. Ukonvensjonelle løsninger
  Kombinasjonen av en støpt betongkjerne og mursteinsdekke tillater kreative løsninger som horisontalt buede komponenter, store spenn, gesimsprofilering og fasadeelementer. Kun fantasien setter en stopper for hva som kan produseres.

1333440562_roeben_tonon_motel_one_berlin-03 37_2 fertigfensterbank_2